|
shania
|
 |
« : 17 Listopad 2007, 01:52:14 » |
|
Jel ti bendovi po defaultu moraju pjevati uspješnice tipa 'Bolje živim nego ministar', 'I tebe sam sit kafano', 'Ko te ima taj te nema' i sliène?? Razumijem da æe na zabavi biti i mladi i stari i treba napraviti neki kompromis, ali opet, zašto se onda ne sviraju Gibonnijeve pjesme, ili Oliverove, Parni valjak, Prljavci, Ðole, a ne Magazin ili kog veæ. Èini mi se da svi ti svatovski bendovi imaju isti repertoar. Katastrofa. Takvi su nam pjevali na maturalnoj, poludila sam skoro.  Ne kužim zašto mladim ljudima od 18 godina dovesti neki srednjovjeèni bend koji pjeva te pjesme koje nitko ne zna? Tko uopæe bira bend za maturalnu veèer? To bi valjda uèenici trebali birati. Malo sam skrenula s teme.  Anyway, jel postoji neki bend koji ne pjeva te narodne? Jeste bili kad na takvom vjenèanju? Kakvu vi glazbu preferirate na vjenèanjima? Ja ak æu raditi svadbu, a neæu  , ali ako ipak hoæu, bome mi ne budu pjevali takve pjesme. Pa makar ja bila jedina koja æe se zabaviti. p.s. Mrzim i one vlakiæe kaj vole raditi na vjenèanjima. I tunelèiæe.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 30 Listopad 2007, 13:46:36 Eve »
|
Evidentirano
|
O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi, To ne zna nitko – samo ti, Bez tebe drveni konjiæi tužno stoje...
|
|
|
|
Keara
|
 |
« Odgovor #1 : 17 Listopad 2007, 06:07:03 » |
|
Veæina dobrih bendova svira sve, a mladenci se s bendom dogovore što da sviraju (što se smije, a što ne smije  ). Mene ovo isto muèi jer æu za godinu dana i ja morat naæi neke normalne. Na jednoj svadbi sam takve i slušala, uglavnom su samo po rocku prašili (želja mladenaca), ali nisu bili dosadni, èak su i stariji plesali. Znali su dobro manevrirati izmeðu želja mladenaca i želja uzvanika.  Ma odlièni su bili! Ali nisu iz Hrvatske. Kad su dolazili na svadbu, imali su problema na granici (zbog instrumenata) i zamalo nisu došli. Ne vjerujem da bi opet dolazili s ove strane. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Boo Boo
|
 |
« Odgovor #2 : 17 Listopad 2007, 07:38:25 » |
|
ma ne mogu virovat da u ciloj Hrvatskoj nema normalnog piruša-benda 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
There must be quite a few things a hot bath won't cure, but I don't know many of them. ~Sylvia Plath, The Bell Jar
|
|
|
|
Neroli
|
 |
« Odgovor #3 : 17 Listopad 2007, 08:36:21 » |
|
ako naruèujete bend izvana obavezno moraju imati dokument s listom instrumenata, inaèe su velike šanse da æe ili cijeli dan provesti na granici, ili ih uopæe neæe pustiti u zemlju. dogaðalo se i velikim bendovima, tako da..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Anamarija
|
 |
« Odgovor #4 : 17 Listopad 2007, 10:49:26 » |
|
...ma naravno da ima bendova koji znaju svirati dosta toga...samo treba malo potražiti...na sekinoj svadbi su svirali nešto olivera, prljavaca, stranih, ali i nešto iz svakog kraja od kuda su roditelji...narodnjake su zabranili tako da bend to nije svirao....meni je recimo bitno i to da u bendu bude i ženski vokal i takav æu si bend tražiti za svadbu, mada sam malo tražila i našla i takve
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Zeza
|
 |
« Odgovor #5 : 17 Listopad 2007, 11:19:39 » |
|
Ja sam imala takav bend na svadbi. Rekli su nam da sviraju sve OSIM narodnjaka, što je nama itekako pasalo. Svirali su uglavnom rock strani i domaæi, pa malo prigorskih i dalmatinskih (od tud su nam familije) i svi su bili sretni i zadovoljni. Èak i oni koji vole narodnjake. Bend se zvao Ekvinociji i vodio ga je pokojni Stanko Matejaš (tata od Tajèi). Koliko znam da bend još uvijek postoji ali nakon Stankove smrti ne sviraju ni približno tako dobro. Nakon naše svadbe sam imala 5 upita od cura koje se još nisu bile udale, da im dam telefon od njih jer su bile oduševljene. A da ne prièam o tome kako su cijeli šou vodili savršeno (rezanje torte, bacanje buketa, podvezica i ostalo). Apsolutno sve smo se mogli dogovoriti s njima, neke stvari su oni predlagali a na nama je bilo da ima kažemo što želimo. Sve su tako i izveli, toèno kako smo se dogovorili. Glazbena izvedba im je takoðer bila sjajna, odlièno su sve stvari svirali.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
shania
|
 |
« Odgovor #6 : 17 Listopad 2007, 15:07:08 » |
|
A da ne prièam o tome kako su cijeli šou vodili savršeno (rezanje torte, bacanje buketa, podvezica i ostalo).
E da, ovo sam zaboravila spomenuti. Nedavno sam bila na svadbi na kojoj je, osim lošeg repertoara benda (njihova izvedba je zapravo bila dosta dobra), taj bend jako loše vodio svadbu. Èovjek se tako trudio biti duhovit, a nije mu baš uspijevalo. I imali su neku "foru" da kad kumovima daju mikrofon, iskrive im glas tak da kuma govori ko muško, a kum ko žensko.  I tako neke sliène fore koje valjda bacaju na svakom vjenèanju na kojem nastupaju. Tako da je važno i kakvi su zabavljaèi, a ne samo kako i što pjevaju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi, To ne zna nitko – samo ti, Bez tebe drveni konjiæi tužno stoje...
|
|
|
|
Zeza
|
 |
« Odgovor #7 : 17 Listopad 2007, 18:23:08 » |
|
A da ne prièam o tome kako su cijeli šou vodili savršeno (rezanje torte, bacanje buketa, podvezica i ostalo).
E da, ovo sam zaboravila spomenuti. Nedavno sam bila na svadbi na kojoj je, osim lošeg repertoara benda (njihova izvedba je zapravo bila dosta dobra), taj bend jako loše vodio svadbu. Èovjek se tako trudio biti duhovit, a nije mu baš uspijevalo. I imali su neku "foru" da kad kumovima daju mikrofon, iskrive im glas tak da kuma govori ko muško, a kum ko žensko.  I tako neke sliène fore koje valjda bacaju na svakom vjenèanju na kojem nastupaju. Tako da je važno i kakvi su zabavljaèi, a ne samo kako i što pjevaju. Apsolutno se slažem. Jedino ako imate nekog zabavnog èlana obitelji koji bi to mogao preuzeti. Bila sam na par svadbi gdje to nije radio bend nego netko od svatova. Bolje je tako ako nemate povjerenja da bi bend to mogao dobro obaviti. Mi smo angažirali jednog dobrog prijatelja koji je držao savršen govor. Meni su suze išle od smijeha.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
queen
|
 |
« Odgovor #8 : 18 Listopad 2007, 14:42:06 » |
|
Naravno da ima jako loših bandova, ali ima i super kvalitetnih bandova koji osim svadbi sviraju i gaže. Npr. Daddy Cool, Smooth, Spice Grills, . . . Tko got ne sluša narodnjake neæe pogriješiti ni s jednim od ovih bandova
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Today Is Where Your Book Begins The Rest Is Still Unwritten
|
|
|
|
pupi
|
 |
« Odgovor #9 : 28 Listopad 2007, 21:39:30 » |
|
ako ima itko za preporučiti dobar i normalan bend u okolici šibenika za vjenčanje pliz neka se oglasi:)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Sadie
|
 |
« Odgovor #10 : 20 Prosinac 2007, 16:33:05 » |
|
Nas band svira cajke, al smo mi rekli da ih ne zelimo na svadbi (ni ak ih gosti naruce, a ak se budu bunili da ih posalju nama na obracun :_D ). Svirali su nesto pjesama za starije da i oni malo zaplesu, ali najvise je bilo zabavnjaka, hr-rock i sl. Lijepo su vodili svadbu, nije bilo jeftinih fora kad se reze torta i sl. Svirali su od 13h kad su dosli mladozenji doma pa do kraja, u 5 ujutro.
Kad birate band, odite ih poslusati. Mi smo mislili uzeti neki band, pa smo ih poslusali na jednoj svadbi (popili pice u predvorju i prisluskivali). Na kraju ih nismo uzeli, vec jedan kvartovski kojeg smo culi na par svadbi. Decki fakat imaju veliko iskustvo u sviranju svadbi i super su bili.
Vazno je znati rade li velike pauze i rade li ih cesto. Nasi nisu svirali samo kad je klopa isla. Jedan je band na svadbi pak imao tako cesto pauze da ih je doslovno mladozenja po dvoristu trazio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Tasha13
Beauty Starter
|
 |
« Odgovor #11 : 05 Svibanj 2009, 14:28:35 » |
|
Mi smo uzeli spice grillse i znam da nismo pogrijesili...definitvno band za mlade koji sviraju sve i svasta, a ljude drze na podiju cijelu noc
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
linnux
|
 |
« Odgovor #12 : 15 Kolovoz 2009, 13:19:13 » |
|
nemam pojma di da ovo pitam pa ću tu: jel ja mogu birati svu glazbu koja će svirati u crkvi? ili se mora ispoštovati nekakve ave marie i to?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Kat
|
 |
« Odgovor #13 : 15 Kolovoz 2009, 13:23:21 » |
|
mislim da mozes ti birati
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I'm not a bitch I'm THE bitch and that's Miss Bitch to you! If you don't like my attitude call 1800 - KISS - MY - ASS
|
|
|
*Kosjenka
Beauty Starter
Spol: 
|
 |
« Odgovor #14 : 23 Listopad 2009, 11:25:06 » |
|
Benda koji će nama svirati na vjenčanju po defaultu odbija svirati narodnjake i cajke, što nama super odgovara. A kad nam daju popis, dragi ija ćemo srediti glazbu....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|