Divastique
Novosti:

*
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte. 08 Rujan 2010, 05:51:36

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Get Free Skincare Gift - COSME-DE.COM

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Kuma  (Posjeta: 413 )
linnux
Beauty Goddess

Spol: Ženski

« : 28 Lipanj 2009, 01:10:34 »

Koje su obaveze/zadovoljstva kume?  Laughing
Niš ne znam o tome a jako me zanima...

Evidentirano

pupi
Beauty Expert

« Odgovor #1 : 28 Lipanj 2009, 08:38:01 »

e ovako, nisam bila nikome kuma na vinčanju ali sam se lani udavala i moja me kuma po nekim pitanjima razočarala pa da bi mogla reći koja su bila moja očekivanja od nje.

Dakle, ja mislim da je kumina briga da mladoj olakša obaveze vezane za dan vinčanja, sa svoje "ženske" strane ga digne i bude tu za mladu kad joj "živcu pucaju".  Pomogne mladoj sa djevojačkom (neke je čak i organiziraju ali mislim da je to previše za tražiti) i potrude se malo oko toga, pomogne joj malo oko kuće prije vinčanja (tu već ovisi kakvo je vinčanje), voza je na šminku frizuru i slično ako je u mogućnosti, vozi se s mladom u auti do crkve, a na piru se trudi skupa s kumom oko gostiju. Meni je moja kuma zbog svog ljubomornog dečka djevojačku upropastila (možda je to teška rič i ne bi tila ispast sad kučka ali sam ja oduvik tila da nas par cura ode u split van i izdivlja se do bola kao nekad na faksu kad smo bile, ali njen je dragi govorio da možemo i ovdje izać van , tako da smo na kraju otišle van di i uvik i ona se napila i kolabrirala deset minuta nakon izlaska povraćala i sl pa smo je nosili doma =to sam zamirila jer mi je djevojačka jednom i tako to), na pir je došla deset minuta prije mladoženje i nije se vozila zbog strke u taj zadnji tren sa mnom u auti nego sa svojim dragim (doduše to tada nismo ni  znale da triba ali je tribala doći puno ranije da se dogovorimo) i naravno nije me vozila na šminku i frizuru, a sutradan je tila otkazat ručak kod roditelja pa je došla nakon šta sam popizdila na nju.

Uglavnom ne triba kuma raditi ko zna šta nego pružiti mladoj osićaj da nije sama u svoj toj strci i trudit se sa svoje strane ulipšat koliko može, to sam ja tila od nje a nisam dobila.
Evidentirano
ula_27
Beauty Goddess

« Odgovor #2 : 28 Lipanj 2009, 13:49:57 »

ovo što je pupi rekla - da maksimalno pomogne mladoj, koja je taj dan obično sva u panici ... da joj da podršku i da bude uz nju ... ostalo, kako se dogovorite, ja sam htjela organizirati djevojačko, ali "moja" mlada nije htjela da se s tim opterećujem, izašle smo normalno van, podružile se bez prevelike pompe ...

kuma taj dan treba biti vesela, ponosna na mladu, taj dan mladoj osim roditelja i muža, treba i najbolja frendica i svatovi budu jako lijepi kad to uspije ... taj dan ostane dugo u sjećanju i iako nisam luda za vjenčanjima, ako te netko zamolio da mu budeš kuma, odradi to maksimalno i nesebično (ovo opijanje mi je totalno off, zadnje što bih htjela vidit da mi se kuma uneredi, pa još da se i s njom bakćam) ...

Evidentirano

"Every person, all the events of your life are there because you have drawn them there. What you choose to do with them is up to you."
Richard Bach
pupi
Beauty Expert

« Odgovor #3 : 29 Lipanj 2009, 07:39:46 »

pa to je to
mi smo imale plan za djevojačku izać van i zabaviti se, međutim kako je ona kolabrirala morala sam joj pazit kosu, držat glavu i nositi u krevet, dok je cili grad se smija kad je vidija. a cilo vrime sam mislila kvragu ja sam mlada ako itko triba kolabrirati na ovoj djevojačkoj onda sam to ja!

Ali jbg, vjenčanje je bilo prekrasno, ležerno... muž, roditelji i braća su dali sve od sebe i bili predobri pa ono, jebeš kumu djevojačku i te stvari
Evidentirano
linnux
Beauty Goddess

« Odgovor #4 : 04 Veljača 2010, 17:07:21 »

da malo dignem topic, jer sam saznala da mi se najbolja prijateljica udaje, ne tako skoro ali svejedno.
želim da joj taj dan bude savršen, pa ako ima još tko kakvih savjeta, osim ovog "biti potpora",što se kod mene podrazumijeva, slobodno se raspišite Very Happy
Evidentirano

Woman
Beauty Goddess

♥♥♥♥♥

« Odgovor #5 : 23 Veljača 2010, 01:31:06 »

pa sve su cure rekle,maximalna podrska..uciniti koliko je u tvojoj moci da sve bude ok,maximalno podizes atmosferu u svatovima..ti brines o tome da su svi pokloni na vrijeme tu,al oni kojima ce mlada darivati,sta ja znam svekrvu,svecenika..tako je bar u nas. i najbitnije da se na veselju,navecer,toliko raspleses i da ne das nikome da sjedi,ima da cure/zene polome stikle skacuci,a muskarci da izgube sto vise masti skacuci. Very Happy
Evidentirano

sreća mi je okrenula leđa.....zna da mi je to omiljena poza...
Amica
Beauty Guru

« Odgovor #6 : 23 Veljača 2010, 12:15:23 »

Ja sam bila kuma mojoj dragoj frendici prije 7 godina - ona je taman diplomirala a ja brucosica Smile

Bilo nam je dobro - dva dana prije sam otisla do njih (u Krizevce), slagali smo klopu i kolace, zafrkavali se, obavljai posljednje stvari prije svadbe. Onda nisam bila u mogucnosti, da se sada to radi uplatila bi nama dvijema jedan dan u nekom SPA za malu relaksaciju.

Na dan svatova ujutro smo otisle na frizuru i sminku (ja sam platila), moj bivsi i ja smo bili s njom dok se spremala za svatove, isli smo skupa u autu (ona i ja) - mladozenja, kum i moj bivsi su dosli pjesice u crkvu jer im je neka budala zablokirala aute i nisu mogli van iz dvorista a barjaktara (njenog mladjeg brata) je dovezao frend na biciklu sa zastavom. Very Happy

Ja sam usla s njenim muzem u crkvu dok je nju predao njen tata.

Na piru smo se odlicno zabavljali, dan poslije smo razmotavali poklone i zabavljali se kod njih u stanu.
Bilo nam je prekrasno! I rekla mi je da joj je bilo drago da je sve ispalo tako kako je ispalo i da smo se prekrasno zabavljali.

I mala napomena, ako ides kupovati haljinu ili bilo sto za vjencanje ne govori da si kuma jer te uredno apropos toga pokusavaju odrati gdje mogu.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS! Dilber MC Theme by HarzeM